Vernieuwde website inhalatorgebruik.nl is live!

Ruim één miljoen mensen in Nederland met chronische longziekten gebruiken inhalatiemedicatie. Het is belangrijk dat patiënten regelmatig instructies ontvangen over het juiste gebruik van hun inhalatiemedicatie, en dat alle betrokken zorgverleners dezelfde instructies geven.

Hiervoor dient de website inhalatorgebruik.nl met eenduidig instructiemateriaal. Het is door de leden van de Long Alliantie Nederland, waaronder de stichting IMIS, opgebouwd en wordt gezamenlijk beheerd en geactualiseerd.

Maandag 26 november is de vernieuwde website www.inhalatorgebruik.nl gelanceerd!

Om patiënten en zorgverleners nog beter van dienst te zijn is de website uitgebreid met anderstalige instructiefilms (Engels, Turks en Arabisch) voor 21 inhalatoren. Bovendien is het voorzien van een nieuw design en aangevuld met praktische informatie.

Tip: zet www.inhalatorgebruik.nl in uw favorieten en gebruik de website in uw dagelijkse werk. Houd tevens de website goed in de gaten, want alle vastgestelde materialen worden direct online gezet. Zo maakt u altijd gebruik van de nieuwste protocollen en patiëntenmaterialen!

Inmiddels wordt er jaarlijks ruim 750.000 keer direct en indirect (o.a. via de apothekerssystemen) gebruik gemaakt van de informatie op de website. Hoe breder de groep die gebruik maakt van de website, hoe meer het juiste gebruik van inhalatiemedicatie wordt bevorderd.