Een geaccrediteerde training organiseren

Bent u enthousiast geworden en wilt u een training organiseren in uw praktijk, apotheek of instelling dan is de informatie op de pagina Trainingen voor u van belang.

Praktisch

Voor de beide werkvormen geldt de volgende voorbereiding:

 1. U kiest een bepaalde doelgroep en aantal deelnemers. Een aantal van maximaal 12-15 deelnemers blijkt in de praktijk het meest geschikt. In overleg kan hier natuurlijk een andere keuze in gemaakt worden. Een multidisciplinaire training heeft vaak een toegevoegde waarde.
 2. Neem per mail contact op met het secretariaat van de Stichting IMIS: secretaris@stichtingimis.nl  (de stichting is niet telefonisch te bereiken, maar u kunt op verzoek wel teruggebeld worden)
 3. Het secretariaat kan u meer informatie verstrekken en levert u een concept deelnemerslijst en concept uitnodigingsbrief. Tevens brengt het secretariaat u in contact met een trainer in uw regio.

Vervolg bij Standaard training

 1. De trainer neemt contact met u op en u bepaalt in samenspraak het theoretische gedeelte van de training op basis van de doelgroep.
 2. U regelt een locatie geschikt voor het betreffende aantal deelnemers met een laptop en beamer (de trainer is in het algemeen niet in het bezit van deze apparatuur).
 3. U nodigt de deelnemers uit en verzoekt hen het registratienummer van de beroepsvereniging mee te nemen naar de training.
 4. De deelnemers vullen op de presentielijst hun registratienummer in en volgen de training.
 5. De deelnemers vullen na afloop een evaluatieformulier in en de trainer of u verstuurt deze naar het secretariaat.
 6. Het secretariaat verzorgt voor de deelnemers het bijschrijven van de registratiepunten in de verschillende registers.

Vervolg bij blended learning

 1. U levert een e-mailadres aan bij het secretariaat waarvoor een account aangemaakt kan worden voor de e-learning. U ontvang deze van het secretariaat met een uitleg daarbij.
 2. U nodigt met het verkregen account de deelnemers uit.
 3. U regelt een locatie voor het praktijkdeel die geschikt is voor het betreffende aantal deelnemers met een laptop en beamer (de trainer is in het algemeen niet in het bezit van deze apparatuur).
 4. De deelnemers volgen de e-learning en beantwoorden de gestelde vragen.
 5. De trainer ontvangt de resultaten van de e-learning vooraf aan het praktijkdeel.
 6. Het uitvoeren van het praktijkdeel van de training op locatie.
 7. De deelnemers vullen na afloop een evaluatieformulier in en de trainer of u verstuurt deze naar het secretariaat.
 8. Het secretariaat verzorgt voor de deelnemers het bijschrijven van de registratiepunten in de verschillende registers.

Uitnodigingsbrief

BestandBestandsgrootte
imis-uitnodiging1 MB